De smaken van Boulevard Zuid

De Buik van Rotterdam verkent de smaken van Boulevard Zuid. Onze lange boulevard kent tientallen horecazaken met geheel eigen smaken, van simit tot high tea en van lomito tot baklava. De komende maanden belicht de Buik van Rotterdam 15 ondernemers en hun horecaondernemingen.

In dit artikel lees je over de horecazaken van: Mohammed van Simit and Cheese, Rita van Royal Roots Corner, Ayten van Almina Restaurant en Leyla van LouLou’s Healty Kitchen. 

Simit and Cheese 

Aan de Beijerlandselaan, net voorbij de rotonde met de Slaghekstraat ligt het dubbele pand van Simit and Cheese. De grote rode lichtbak boven de deur maakt meteen duidelijk waar je moet zijn voor, vooral, simits. 

Bij binnenkomst tref je een lange vitrine en toonbank aan met daarachter de simitoven. Ook wordt hier de koffie gezet en ligt er veel hartigs en zoets om mee te nemen. De andere helft van het pand biedt veel ruimte om te zitten en te eten. Van voorin aan het raam met uitzicht op Boulevard Zuid tot helemaal achterin waar ook een kinderhoek is.

Zoals de naam doet vermoeden draait het hier om simits, of zoals Mohammed ze ook noemt, Turkse bagels. Deze komen elk uur vers uit de oven. Dit bekendste gerecht heeft ook de naam van de zaak bepaald: een simit met gesmolten kaas, een kaasfondue waarmee je ‘cheese pulls’ kunt doen, die het heel goed doen op social media. Maar het menu is veel uitgebreider en biedt voor de hele dag lekkers te eten en drinken.

Wil je het hele artikel van de Buik van Rotterdam over Simit and Cheese lezen? Klik dan hier!

Klik hier om Simit and Cheese te volgen op Instagram!

Royal Roots Corner 

Royal Roots Corner ligt, logischerwijs, op een hoek. Daar waar de Boulevard Zuid overloopt van Beijerlandselaan in Groene Hilledijk en de trams elkaar kruisen, normaal gesproken vanaf alle kanten.

De ramen zijn groot en staan aan de kant van Beijerlandselaan vol met schitterende Afrikaanse mode, aan de kant van de Randweg wordt er opgeroepen om vooral lekker te komen eten bij Royal Roots Corner.

Die combinatie is ook binnen terug te vinden. Als je door de knalgele deur binnenkomt tref je links vele rekken vol met kleding in de mooiste printen die je je voor kunt stellen, rechts is er een bar met daarboven een groot menu met uitgebreide keuze aan vegan gerechten. Iedereen die ooit gedacht heeft dat plantaardig eten saai of eenzijdig is, moet langs bij Royal Roots Corner. 

Praktisch alles wordt zelf gemaakt in de keuken beneden of achter, van de Johnny Cakes tot de loaded fries en de burgers. Oesterzwammen komen vaak terug op het menu.

Wil je het hele artikel van de Buik van Rotterdam over Royal Roots Corner lezen? Klik dan hier!

Klik hier om Royal Roots Corner te volgen op Instagram!

Almina Restaurant 

Het restaurant van Ayten bevindt zich in een fantastisch hoekpand, bij de rotonde met de Slaghekstraat. In de zomer is er een ruim terras. Nu staat er een oliebollenkraam: “Die staat er al tientallen jaren, zo kan ze lekker op haar eigen plek blijven staan.”

Binnen vouwt de zaak zich in een hoek. Langs de Beijerlandselaan is een gigantische koeling met de mooiste taarten die je je kunt wensen, de hoek om langs de Slaghekstraat ligt de baklava waar Almina tot over de grenzen beroemd om is. Achterin staat het rijkelijke buffet uitgestald, dat mensen uit de hele wijk trekt.

Verderop op Boulevard Zuid ligt de oude vestiging van Almina, die wordt nu verbouwd volgens de laatste wensen van Ayten. Het zal een lichte zaak worden. Aan de andere kant van de rivier zijn er twee franchisenemers die een eigen Almina hebben, een op de Zwartjanstraat en een op de Nieuwe Binnenweg.

Wil je het hele artikel van de Buik van Rotterdam over Almina Restaurant lezen? Klik dan hier!

Klik hier om Almina Restaurant te volgen op Instagram!

LouLou’s Healty Kitchen 

Aan de Beijerlandselaan, vlak bij de Putselaan, tegenover de Mediamarkt ligt het charmante pandje van LouLou’s Healthy Kitchen. Van buiten vallen de zwierige letters van het logo misschien niet direct op, maar het knalgroene blaadje trekt de aandacht. Dat is niet gek, want de zaak van Leyla staat voor ‘Superfood Heaven’. Hier komt je om te genieten van goed en gezond eten.

Binnen gebeurt er bijna te veel om op te noemen: een toonbank om sappen en koffie af te halen is nog het meest voor de hand liggende. De aandacht wordt getrokken door een beschilderde piano, twee pluchen stoelen in de vorm van een vogelkooi, overdadige tapijten, muurschilderingen, bloemen, veel fruit en zelfs een verwarming beschilderd als een tas van Louis Vuitton.

LouLou’s Healthy Kitchen richt zich op gezonde gerechten en dranken, maar dat mag met de nodige sfeer en altijd met een knipoog. Veel mensen komen hier om een goede koffie of verse juice af te halen, maar ook voor de hightea’s, waarbij de tafel volledig feestelijk uitgedost wordt.

Wil je het hele artikel van de Buik van Rotterdam over LouLou’s Healty Kitchen lezen? Klik dan hier!

Klik hier om LouLou’s Healty Kitchen te volgen op Instagram!

Deel dit artikel:

Scroll naar boven